The two Jacks fileren een valse nicht

Het niet winnende Hands & Brains duo, met Maria als ‘hands’??

Het Chess Festival Groningen heeft ieder jaar een andere columnist, die steevast door een ophemelende profielschets wordt geïntroduceerd, ditmaal Zyon Kollen. Een waar genie, dat 6 talen vloeiend spreekt, Midden- Oosten studies in Leiden doet en het inmiddels tot FM heeft gebracht en dus ook echt kan schaken. Dat kan van zijn voorgangers nauwelijks gezegd worden, bovendien 2 verzuurde oude mannen. De 1e, Benno de Jongh schreef een column, gewijd aan Maurice Ashley, die voor veel commotie zorgde: commotie, commotie???? een stormpje in een glas water, meer niet, analyseerde Spammetje, veroorzaakt door Terror Jaap, die Yves le Pecheur als de profeet van het Noorden beschouwt, niet veel meer dan het gewauwel van al die andere  internetmongolen, die allemaal denken, dat ze iets wezenlijks te melden hebben. En dan de 2e verzuurde oude man, Jacques Jambon, die vrijwel elke column met vrouwonvriendelijkheden lardeerde.

Jack and me zijn juist groot liefhebber van vrouwen, Lagneau!

Daar keek Jambon toch wel even van op, is Alexandra Kosteniuk, die iedereen een Merry Christmas laat wensen dat ook al??? Die wensen bleven in de 2019 editie schromelijk achterwege, maar wellicht dat de frisse kijk van een jonge homoseksueel dit volledig compenseert. In titels met een W heeft het genie over het NK bedrijvenschaak- gezellig, maar verders volkomen onbetekenend- waar de dames met de hoogste rating  een make-up pakket van 300 euries kregen aangeboden en hij niet, met flink veel make-up op werd hij in no time WGM, een illusie, want zonder diep uitgesneden toiletje gaat dat echt niet lukken en tieten heeft ie ook al niet.

Geen make-up pakket voor Zyon

Wat Jack Spam -houdt echt alles bij- tevens opviel, is, dat toernooidirecteur Constantin Lagneau het rode potlood door de strofes over de verzuurde oude mannen en de jonge frisse homo in de profielschets had gehaald. Haalt je de koekoek, potenrammers kunnen we in de toernooizaal niet gebruiken, schaterde Spankie. Altijd even subtiel, die Spankie.

Wat nou ‘jonge frisse homo’?
Eerder nep-narcist en matig columnist.

Bij het doorgeven in proeflokaal Hooghoudt laadde Zyon de verdenking op zich, dat hij lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis en het schaken alleen gebruikt om zijn grandiositeit te accentueren. Toegegeven hij zette Spankie mooi mat, die geagiteerd reageerde: Wat ben jij een naar mannetje, mij een beetje mat zetten Dat raakte hem niet en hij zei:. Zo gauw ben ik niet op mijn pik getrapt hoor, ik ben geen vrouw. Kan alleen bij een shemale, probeerde Spankie nog, maar Zyon luisterde al niet meer, had alleen nog maar belangstelling voor zijn I-phone, gezellig borrelen met zijn partner kam nicht in Frage, die bakte er niet veel van en de narcistische homo besteed uiteraard alleen maar aandacht aan betekenisvolle lieden, Immers, kneuzen kunnen iedere vorm van empathie van de narcist wel op hun buik schrijven.Was ook nogal snel vertrokken, er stond ongetwijfeld nog een bezoekje aan de Rits op het programma. In de column Snottebel speelt live doet het genie alleen maar aan huilie huilie, in het Leiden Chess Tournament werd hij in de laatste ronde ingedeeld tegen een jeugdspeler(1684), daar weigerde hij tegen te spelen, een schande, dat die speler een wild card had gekregen. had  toen hij nog een talentvolle jeugdspeler was in Dieren nooit gekregen. In broek, buik en bloot opent Zyon met een amusante en nuttige tip: mocht je in een  vreemde stad de toernooizaal niet kunnen vinden, sjok dan achter een groepje haveloze Wolgagambiet spelers aan.

Daar heeft Ilja Repin zelfs een schilderij van gemaakt, sta jij er niet naast, vroeg Spam aan Spank. Goed gezien Spammetje, maar heb je ook gelezen wat die malloot over de hijab durft te beweren??? Niet meer dan een mode-accessoire, dat steeds verder naar achteren geschoven mag worden, huh?????? Alleen een voorrecht voor iemand als Anna Muzychuk -ongetwijfeld alleen in de toernooizaal-, daarbuiten kan je aldus uitgedost de religieuze politie beter niet tegenkomen.

In 2017 in Teheran werd Anna dus 2e bij het WK vrouwen aldaar en weigerde in Saudi-Arabië haar WK titels rapid en blitz  te verdedigen, alleen onder begeleiding van een man over straat vond ze al te gortig Het King Salman rapid&blitz WK is inmiddels naar Moskou verplaatst, Magnus won de rapidtitel en Humpy Koneru, na een barrage bij de vrouwen.

In de commentaarbox zaten GM Peter Leko- uiterst deskundig en geestig- en als hij het dan over een bang-bang-bang posiiton had, kirde WGM Almira Stripchenko zo luid, dat mijn boxen bijkans uit elkaar knalden en er tussendoor schakelen naar GM Evgeny Miroshnichenko, die met behulp van de engine de gemiste kansen demonstreerde, kostelijk allemaal, ook bij het blitz. Opnieuw Magnus, na een barrage met Naku en Kramnik 3e!!!! en Kateryna Lagno bij de vrouwen, dit alles van 26 t/m 30 dec 2019.  Nu had Jambon besloten aan het hands&brains in proeflokaal Hooghoudt mee te doen  en trof daar Friso Nijboer aan, die de 1e University Challenge partij van Eelke de Boer had gewonnen en uiteindelijk met 3 1/2 -1/2 zou winnen.

Hands&Brains met ‘two Jacks’? No thx, zegt Friso.

Een dikke 30 jaar geleden was Jambon nog sterreporter bij het Nieuwsblad van het Noorden en was er getuige van, hoe Friso zijn 3e GM-norm scoorde, voor zijn vriendin reden de champagnekurk te laten knallen. Ja, dat herinnerde Friso zich nog wel. Maar even anders wat, nu is het opgeblazen gevoel van superieuriteit van Zyon Kollen niet meer gebleken dan een ballonnetje, lek geprikt door iemand met een titel met een W:WIM V Varshini.

Scherper dan het fileermes van twee Jacks: het partijtje van Varshini sneed Kollen door de ziel: zyonexit!

Middels I-phone en chessbomb stond die partij in een oogwenk op het bord. Volgens Friso keurde de engine elke afzonderlijke zet af, toch zag hij zelf er de logica wel van in. Hmmm. Toch smullen, dit potje. En precies dat ging  Jambon bij het hands&brains ook doen, met Maria Burgsma aan zijn zijde: Geen goede combinatie, een oude man en een vrouw, bromde ze, maar dankzij 3 uit 7 -Jorden en Ivo waren vele maten te groot- en leuke fotoos opeens een geweldige combi. En dan was er nog dat schattige brulaapje uit India: I llove you and your style riep ze, dus zoenen maar. Haar meenemen toch maar aan die losgeslagen baardaap, waarmee ze was aan komen zeilen  overgelaten. Bravo Jambon, riepen the two Jacks in koor, Merci zei Jambon, bon annee 2020 for you two et pour tous les copains.

Handen thuis, Jack!

3 reacties

    1. Wij heten prof. dr Seagull van harte welkom in de rij van intermongolen, die menen, dat ze iets wezenlijks te melden hebben: Gouden tip: wordt lid van de sekte van Yves le Pecheur, lekker schaken in het Pieter Baancentrum tegen een echte GM!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *