Het tactisch vernuft van een teamleider die zijn eigen graf graaft.

Ter inleiding

Wie had nu ooit kunnen bevroeden, dat de baggerzetten, die ZDeetje tegen Ivo Maris produceerde, de laatste van zijn seizoen zouden zijn. Het was trouwens allemaal de schuld van the Farmerboys, die lieten het namelijk afweten: Boeren moeten niet protesteren, maar produceren!!! Zo moest ZDeetje aan het 1e bord plaatsnemen tegen die hunebedbouwers uit Assen in een bekerpotje, volkomen brak door een overdaad aan Malibu, word toch niet meer dan non playing captain, redeneerde hij, niet dus, anderzijds werd  het bijkans wel zijn beroemdste verliespartij ooit, op de GC-en Nosbosite werd er ruimschoots aandacht aan besteed. 

De pen is klaar bij Ivo. Jaap was al twintig zetten eerder klaar met noteren!

Helaas verloren de andere fabulous bekerboys ook en werd het dus een whitewash. Dat fabuleuze is overigens vrij naar de film the fabulous Bakerboys(1989), met de Bridgesbrothers als een verlopen barpianistenduo, die door miss Susie Diamond=Michelle Pfeiffer weer op de kaart worden gezet. Destijds verkeerde ZDeetje met een fraaie blondine en wilde met haar naar die film, edoch haar 16-jarige dochtertje  brandde de film af, aldus moest ZD naar Stanley & Iris, een sentimentele tearjerker met Robert de Niro als analfabeet en Jane Fonda als het liefhebbende leraresje dat hem lezen en schrijven leerde, vreselijk!!! Ach, das war ein mal, nu dient nog vermeld te worden, dat Spankie in Nijmegen goede sier probeerde te maken bij de uitsluitend uit vrouwen bestaande studentenvereniging Mariken en niets van het voorgaande wist, anders had hij zich voor de volgende discussie nooit laten lenen!!!

Het vernuft van de teamleider…

ZD, met het vernuft in een apart koffertje

Dat vernuft zou Zijne Doorluchtigheid zeker en vast tentoonspreiden, als hij zijn falende teammates eigenhandig afbrandde,  beter is, dat delven door Jack Spank te laten opknappen. Pour tous mes copains is het een open deur intrappen, te melden, dat Jack Spank een zeer treurig leven leidt. Al maanden reist hij volkomen tevergeefs met zijn zweepje, listig opgeborgen in een keukoffertje, stad en land af om willige dames eens stevig te spanken. Net op het moment, dat Jack op het punt stond, manisch depressief te worden, kreeg hij van Zijne Doorluchtigheid de Teamleider de opdracht, de falende teammates van ZD tot de grond toe af te branden dan wel tot op het bot toe te fileren. Een satanische grijns trok over het gezicht van Spank; het was dan wel geen SM, maar op deze wijze zijn zeer bedenkelijke lusten te kunnen botvieren: mmmmmmm, wat had hij er zin in. Maar eerst wou Spankie weten, wat ZD er zelf van bakt, want anders heeft hij natuurlijk geen enkel recht van spreken, nee laat maar effe zien, ik wil wat zien voor ik jou uit de wind houd en wee je gebeente, als je zelf ook alleen maar wat hebt zitten krukken. Nou, daar heb je wel een punt, maar ja, stront mazzel wat, in Salawaku heeft ene Wim Stevens een opgelegde kans gemist ZD achter elkaar op te dweilen:

“Pxe6, daar hoef je geen Fritz voor te heten”

Pxe6, daar hoef je geen Fritz voor te heten, Wimpie kan ook. Wou je nou echt beweren, dat je die partij nog gewonnen hebt, grijnsde Spankie. Die hunebedbouwer nam onmiddellijk de kwal mee en gaf vervolgens een loper weg.

ff pennen met Td1 had ook gekund, tja, wat dan, ZetDeetje?

Wat een oen zeg, het woord tactiek kon ie niet spellen zeker, ff pennen met Td1 kon ook, had jij tegen die andere Oen ook niet stront mazzel, hoe heette ie ook weer, o ja Kim-Jung-Oen, gaf een toren weg ipv een pion voor te blijven.

Ik heb dat partijtje even bekeken, als die Oen het nou even anders had gedaan, had er loper op d5 gestaan en dan was dat domme trucje niet mogelijk geweest.

Maak van het paard op d5 een loper, en ZD’s trucje werkt niet meer, oei!

Ja ja, jij hebt altijd wat te te sneren, constateerde ZD niet voor de 1e keer, let anders eens op de excellente positie van mijn Dame op a3, als de Oen een toren probeert te redden, is het mat in 1 op f8. Weet je wat wij vroeger zeiden, toen ik nog in Amsterdam woonde, riposteerde Spank, jij loopt van geluk nog onder de tram, maar dat gaat hier in dat domme Grun niet lukken, die Karin Dekker heeft de tram er niet doorheen gekregen.

‘Onder de tram vandaan met een dubbeltje’ (Hut)

Zo jammer, dan had de quote van schaakschrijver Johan Hut [Johan Hut overleed helaas kort na het verschijnen van dit stuk, zie ook https://www.schaaksite.nl/2020/05/16/johan-hut-overleden-de-john-frederikstad-van-de-schaakwereld/] ook gekund: Jij komt levend onder de tram vandaan en hebt ook nog een dubbeltje gevonden. Een ijzersterke versie, meent Hut, omdat hier de nadruk op ontsnapping wordt gelegd!!

Daarna wou Jack van ZD weten hoe dat nu kon, die nederlaag tegen die kaasboeren uit Emmen, oftewel de Emmentalers dat wou hij er graag nog eventjes wat explicieter inwrijven, hoe die kneuzen dan wel losers er af waren gegaan of door uiterst slordig spel niet hadden gewonnen, daar wou Spankie het fijne van weten, wat heb je er zelf van gebakken, ZDeetje, wou Jack ook nog weten.

De sisters op het repeat standje, lekkere voorbereiding ZD.

Mijn voorbereiding was bagger, moet ZD toegeven, mijn Andrewsisters CD was op repeat beland, drinking rum and coca cola oftewel Bacardi Ginger, wat was hij brak, verder dan een beetje Pietje Ruilgraag uithangen kwam hij niet, snel halfje, wat wel het voordeel dan wel nadeel had, dat hij het afzichtelijke geknoei van zijn teammates van deskundig commentaar kan voorzien. Neem nou die angsthaas, die niet in een open sportscar durf te stappen, 3x dezelfde stelling met een kwaliteit meer, ff een rooklift en spoedig mat.

Blinde mol met myxamotose?! Damn, dat klinkt niet best!

Over een kwaliteit meer gesproken, wat was er eigenlijk met de webmaster aan de hand, had hij ook rood omrande oogjes, wou Spank weten, houdt die geen konijnen en was hij door zijn huisdieren besmet met myxamotose en had hij vergeten zich te laten vaccineren???

De bron van het verlies van de Emmentalers?

Of is het gewoon een blinde mol, zoals op de LOSburelen wordt beweerd, als dat molletje nou gewoon Pf6 speelt en kort rocheert ipv lang en zich mat laat zetten??? Toen bemoeide Giacomo Prosciutto , die zich te pas en te onpas de autoriteit van een geneesheer-directeur aanmeet zich ermee: het is een konijnenziekte en niet op de mens overdraagbaar. Zo speelden ze anders wel, als duffe konijnen, schaterde Spankie, neem nou  die speler die liever een stuk weggaf dan een pion mee te snaaien, of die gast, die dacht dat hij een kuil voor een ander groef en er zelf in donderde?? Denk je nou echt, dat je die hardcore kneuzenbeukers van Sissa 1 met dit minder waardige materiaal partij kunt bieden, zorg er nou eerst maar  eventjes voor, dat je Sissa 2 opknoopt en daarna die Veenkoloniale turfstekers, anders wordt het weer een gezapig seizoennetje en eindigen jullie ergens in de middenmoot. Toen kwam ZD aanzetten met een verhaal over  gedoe met een blondine uit het buurtcafeetje!!!

ZD’s ‘blondine uit het rookhol’, of zomaar een fotootje van internet??

Deze dame doet graag luidkeels kond van haar ongelofelijke avonturen zodat het hele rookhol  er van kan meegenieten, beleefde ik zulke avonturen ook maar, dacht ZD en dacht tevens: Ik wou dat ik haar was. Maar toen hij dat een paar dagen later tegen haar zei werd hij op botte wijze weggebonjourd. Om dat nare gedrag te compenseren werd ZD even later bijkans doodgeknuffeld, maar daar bleef het bij, mevrouw had spit en moest nodig op huis an. Het mislopen van verhalen over haar erotische avontuurtjes, laat staan er een met haar beleven was niet bevorderlijk voor de winterdip, op zijn zachtst gezegd, nee ZD was opnieuw rijp voor Licht& Kracht, ja hij dacht dat hij daar terecht kon, maar dat psychiatrische

Deze candy blaast een stuk beter dan Licht en Kracht

ziekenhuis uit Assen is al lang gesloopt, net als ZD door die heugwiegende saxofoniste destijds, zie daarvoor mijn blog van feb 2019, dus …….  was nu het beter het Sissa 2-klusje uitsluitend door zijn manschappen te laten klaren, had ZD tegen de Sissaan Wouter Manenschijn met een toren meer  nog weten te verliezen???

Torentje meer of minder, Wouter lust die hammetjes wel rauw.

Toen begon Spankie lont te ruiken, mij en je mannen een een beetje het vuile werk laten opknappen, dat gezemel over je winterdip, wees eens een kerel en knal tegenwoordig ook gewoon een Sissaan van het bord, hoe vaak heb ik die partij tegen die Speelman uit een ver verleden niet moeten bekijken en Jonathan was het echt niet.

ZD wint van Speelman!!

Nog 1 keertje dan, opperde ZDeetje, het is tenslotte mijn 76e verjaardag, regel ik ook ff 2 meiden voor je??? Eerst zien en dan geloven, sprak Spankie wantrouwend, maar na het zien van ZDeetje met de beloofde dames werd het een zeer feestelijke verjaardagsparty, voor 2 heren, die het er stevig van namen en dat niet alleen.

Soms moet je gewoon op het juiste moment ergens tussen gaan staan!

Tevens verlustigden zij zich aan die scene uit de Fabulous Bakerboys, waarin Michelle Pfeiffer al kronkelend over de vleugel van Jeff Bridges Making Whoopee vertolkt!!!

Happy anniversary, mr Spank!

Baron von Schinkhausen schoof ook gezellig, aan, die kon wel troost gebruiken, dieses Jahr nicht nach München, das Oktoberfest ist annuliert, ganz grosze Scheisze!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *