Losbol Benno de Jongh mag de beker met bier leegdrinken!!!


Het Zomerschaak was ook dit jaar weer een toonbeeld van Westerse decadentie, waar drank en schaars geklede dames de boventoon voerden. Vergeleken met proeflokaal Hooghoudt is Sodom en Gomorra een braaf zondagsschooltje. Kwade genius in deze is uiteraard freule van Altena, die voorheen de voorzitter van de GC Robert de Boer zelfs verleid heeft, acte de presence te geven aan dit verdefelijke oord. Het schitterende zomerweer was daar natuurlijk ook debet aan, van heinde en verre was de toeloop nauwelijks te stelpen, er was zelfs sprake van een kleine invasie uit Drente.

Het duo Ivo Maris – Rieks Taal liet zich de dagprijsjes zeer goed smaken, maar het open NK in Dieren had ook zo zijn charmes, waarvan de LOSboys Benno de Jongh en Constantin Lagneau optimaal profiteerden door in hun afwezigheid de leiding over te nemen. LOS staat voor Laat Ons Samenzweren, beide heren hebben in samenwerking met hun kompanen zuipschuiten SISSA ontmanteld. Anderzijds dient vermeld te worden, dat Benno volkomen verdiend op de slotdag de beker in ontvangst mocht nemen, de glorieuze winnaar, een oprecht proficiat is zeker op zijn plaats, hoewel…. Constantin Lagneau zit in Zimbabwe, zat hem op de hielen, maar moest in de laatste ronden dus verstek laten gaan.

Om op de slotdag terug te komen, het druilerige weer zat ook niet mee, de opkomst was zoals in vorige afleveringen WEL die dag niet overweldigend. Een deceptie zelfs, althans voor mij, in een stelling waar mat in weinig tegen Boudewijn Hoogeboom voor het oprapen lag: toren de doos in, kreeg ie ook nog het Roemeense drankje met een alcoholpercentage van 50% cadeau. Scandaleus van de vuige toernooidirecteur Maarten Roorda, hoeveel foto’s ik hem wel niet ter beschikking heb gesteld om zijn onbenullige verslagjes wat op te leuken, talloze!!! Maar er waren meer bittere teleustellingen. Tegenwoordig kijk ik door de ogen van Sava Stoisavlevis, secreretaris geneneraal van de ECU(Europese Schaak Unie) scherp naar de kledij van spelers en officials, en bij prijsuitreikingen zijn bij de ECU de regels aangescherpt, iets wat bij het Zomerschaak het cachet zeer ten goede zou komen. Als er iemand het slechte voorbeeld gegeven heeft is het Taco van der Poel wel, normaliter in smoking, opeens in hemdsmouwen en een broek van de Mamamini.

Dat ik in deze het goede voorbeeld heb gegeven spreekt voor zich, glitter en glamour, dat geeft ook Zomerschaak de allure, die het verdient, petten, korte broeken, te diepe decolletees en andere ongepaste uitdossingen, weg ermee!!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *